Teistmoodi IT

 Google Assistant

Leian, et Google Assistant on kõige uudsem ja üks kõige kasulikum asi puudega inimesele, kellel on raskust arvutit/telefoni kasutada. Nimelt kõik digitaliseerub tänapäeval, seega inimesel kellel on füüsiliselt raske teha midagi arvutis - või telefonis; on arstile helistamine, sõpradele - või perele sõnumi saatmine raske, informatsiooni otsimine praktiliselt võimatu jne. Nüüd, need ei olnud spetsiifiliselt mõeldud/tehtud inimestele kellel on puue/raskus kasutada midagi, kuid töötab ka sellena.

Google Assistant võimaldab praktilsielt kõiki olulisemaid asju teha. On võimalik seda kasutada helistamiseks, näiteks võtad aja arstile, öeldes telefonile "Ok, Google: Call (nr/nimi), põhjus". Kui rääkida on võimalik, on suurem asju võimalik Google Assistantiga. 

Tooks välja ka kõik "homepodid", olgu see Amazon Alexa - või midagi võrdväärset Google poolt. Lihtsalt toas rääkides, saad tellida kõik vajaliku toidu, helistada, sõnumeid saata, muusikat panna & veel.

Tulevikust punkt: Kõik see automatiseerimine - eriti nende homepodidega, jätab mulle hea kui ka halva maitse suhu. Tulevik on varsti siin, automatiseeritud majad on vaikselt reaalsus & varsti piisab sellest, et oled tugitoolis & vahetevahel käid WC-s: toit tehakse kas valmis või tuuakse kohale, kõik informatsiooni saad majalt - või nutiseadmest teada, meditsiiniga ka (Uued Apple nutikellad teavad nii mõndagi sinu keha kohta, lihtsalt istudes sinu käe peal). Kõik vajalik on käeulatuses. Sürreaalne & kui robotid ka lisada sinna, siis saaks puudega inimene väga hästi ära elada, samas on ka mure kui laisaks inimesed võivad muutuda ja täielikult eristada ennast reaalsusest. 

Kokkuvõtteks, elu muutub aina lihtsamaks, millejärel muutub ka puuetega inimeste elu lihtsamaks. Varsti äkki elamegi kõik enda virtuaalreaalsuses & toit, meditsiin jne tehakse kõik meie eest ära - tehnoloogia poolt. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eesti infoühiskonna arengukava

IT-turvarisk ja selle maandamine

Kasutavus