Hacker-HOWTO

 Hacker attitude

Kõikide punktidega, peale ühe, nõustun. "No problem should ever have to be solved twice" - tegemist on üpris egoismi täis laetud punktiga, eriti see: "You have to believe that the thinking time of hackers is precious". Ükski tehnoloogia, lahendus ei ole nii-öelda: "Be all and end all". Tegemist ei ole näiteks  matemaatikaga, kus üks teoreem ongi praktiliselt ainus lahendus. Ajad muutuvad, lahendused vajadustele aeguvad. Keegi ei näe tuleviku seega ei ole võimalik arvestada mis on ja mis ei ole tulevikus relevantne - seega on võimatu arvestada sellega tehes uut lahendust/äppi/programmi. 

Basic hacking skills

Programmeerimise oskused & keeled selle taga on mõistetavad. WWW, HTML sealhulgas. Inglise keel on dominantne keel sellel alal, ei tea kas seda pidi otseselt isegi välja tooma. Mõistan, et open-source Unix teeb tihti elu lihtsamaks, kuid nagu ma hiljem toon välja, "häkkerile" ei peaks olema see kohustuslik. 

Status in the Hacker Culture

Siin on toodud välja mida "häkker" peab jälgima, võib öelda, et need on nagu reeglid. Mul pole siia midagi lisada. 

Häkker - või kräkker?

Kohe alguses tuuakse välja, et häkker ei ole inimene kes kasutab ära arvutisüsteemide nõrkusi jms. See tiitel läheb kräkkeritele. Häkker on täiesti teine asi ja kräkkerid on laisad ja lollid. 

Nüüd, osaliselt ma näen tema punkti. Kräkkimine ei ole kõige nõudlikum ala. Oskaksin öelda, sest olen sellega tegelenud. Üpris üllatav, kui lihtne see on, tegelikult. 

Mina tahaksin, aga rääkida häkker/kräkker debattist. Leian, et kräkker on irrelevantne, surnud termin. Ajad on muutunud, häkker ei ole see sama häkker kes sai selle tiitli 60ndatel. Võime süüdistada meediat kui tahame, kuid fakt on selles, et häkker peaks langema ikka kräkkeri alla. Kräkkeri uus kirjeldus on häkker. Häkkerite eriala(d) on laienenud spetsiifilisematele aladele: programmeerija, arendaja, arhitekt jne. Iga aastaga muutub häkkeri vana tähendus aina rohkem irrelevantseks. Nad on kinni vanemas ajastus. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Eesti infoühiskonna arengukava

IT-turvarisk ja selle maandamine

Kasutavus