Uue meedia mõju tavameediale

Uue meedia mõju tavameediale


Tavameedia, või traditsiooniline meedia, on eksisteerinud kaua aega. Uus meedia, nimi ütleb juba ära, on relatiivselt uus maastikule, seega mis mõju on uus meedia avaldanud tavameediale?

Hea

Kuna väga palju on digitaliseerinud (näiteks: kommunikatsioon, tekkinud sotsiaal meedia jne) ja internetile ligipääs on lihtsasti kätte saadav, on publikut rohkem. Seetõttu on tavameedia ka hakanud postitama artikleid veebi & tükke ajalehest (eraldi). Võib öelda, et tavameedia ise on ka nii-öelda digitaliseerinud - rohkem lugejaid, rohkem raha ja rohkem uudiseid/meediat. Win-win situatsioon. 

Halb

Kõik ei oska liikuda uue meedia peale ega seda kasutada. Vanemad inimesed (60a+ näiteks) võivad jääda ilma paljudest uudistest mida ajalehte ei kirjutata. Samuti tooks välja selle, et kõik asutused kes tegelevad tavameediaga - ei ole kapitali, et hoida mõlemat poolt üleval (digitaalselt ja "analoogset"). 
Uuemad asutused, ei pruugi tegeleda isegi ajalehtede, tavameedia tootmisega, kuna suurem osa inimesi võtavad vastu meediat interneti kaudu - mis toob jälle sinna teemani, et vanemad generatsioonid ei pruugi saada vajalikke uudiseid, eriti siis, kui tavameedia sureb välja kuna see on irrelevantne ja ressursside raiskamine. 

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

IT-turvarisk ja selle maandamine

Hacker-HOWTO

Kasutavus